Project omschrijving

Strandjes

Het Doesstrand in het Twiske

Het Doesstrand is een gezellig strandje, waar je heerlijk kunt zwemmen, spelen en zonnebaden.

Dit strandje, het eerste na de hoofdingang Oostzaan, is een van de zeven mooie en gezellige strandjes in Het Twiske. Het is hier aangenaam ontspannen in de buurt van Amsterdam, Landsmeer en Oostzaan.

De strandjes worden ook wel groenstrandjes genoemd, omdat het zand overgaat in gras. Het land loopt geleidelijk af en het ondiepe gedeelte van het water wordt afgescheiden door een ballenlijn. Er is geen toezicht, dus let goed op met kleine kinderen.

Meer over het Doesstrand in het Twiske.

Vennegat in het Twiske

Verkoelende duik bij het Vennegat. Op dit rustige strandje kun je ’s zomers heerlijk picknicken met je gezin. Het water biedt verkoeling op warme dagen. Het Vennegat is een rustig familiestrand in de vorm van een hoefijzer. Op loopafstand ligt kiosk de Does, waar je snacks en ijsjes kunt kopen en er is een toiletgebouw.

Kinderen kunnen hier eindeloos spelen in het zand. Bij warm weer kunnen ze zich ook in het water goed vermaken. Er ligt een ballenlijn in de baai die het ondiepe deel van het diepere deel scheidt. Er is geen toezicht, dus let zelf goed op.

Om het voor iedereen gezellig te houden mogen er geen honden op het strand komen. Barbecuën mag ten zuiden van het Vennegat, niet op het strand zelf.

Meer over het Vennegat in het Twiske.

Strand Leers in het Twiske

Lekker badderen of zonnebaden kan bij het schiereilandje De Leers. Naast zwemmen, kun je hier ook surfen, duiken en varen.

De Leers is een schiereilandje dat grenst aan de Stootersplas. Het strandje op De Leers is een van de zeven mooie en gezellige strandjes in Het Twiske. Het strand loopt geleidelijk af en het ondiepe gedeelte wordt afgescheiden door een ballenlijn. Er is geen toezicht, dus je moet zelf goed opletten.

In het water liggen duikplatforms en allerlei verschillende, interessante duikobjecten. Voor lessen en gedegen advies kun je terecht bij Duikcentrum Down Under of Duikschool Pottidiving. Naast het strand ligt een botenheling waar je je surfplank of boot te water kunt laten.

Je kunt natuurlijk ook gewoon ontspannen op het strand blijven liggen en je kleurtje bijwerken, terwijl je van een afstandje geniet van alle drukte op het water. Maar let op, er lopen Schotse Hooglanders in het gebied, dus schrik niet als je ineens een grote, rode, harige koe ziet lopen.

Meer over Strand Leers in het Twiske.

Kure Jan strand in het Twiske

Het Kure-Jan is een groot strand waar je zalig kunt zonnebaden of op de Stootersplas op je luchtbed kunt dobberen of zwemmen. Er is geen toezicht, dus let zelf goed op. Heb je na al het geluier zin in actie? Strek je benen en wandel over de aangrenzende strekdam.

Aan het Kure-Jan strand vind je één van de twee duikplaatsen in Het Twiske. Deze duikplek is ook geschikt voor beginnende duikers en minder validen. Je kunt hier mooie kantduiken maken en kennismaken met de onderwaterwereld van de Stootersplas.

Meer over het Kura Jan strand in het Twiske.

Schoorlstrand in het Twiske

Op het rustige Schoorlstrand aan de Stootersplas kunnen jong en oud lekker chillen. Het Schoorlstrand is één van de mooie en gezellige strandjes in Het Twiske. Het laat zich typeren als een gezellig familiestrand, waar mensen van alle leeftijden zich thuisvoelen.

Alle strandjes in het Twiske zijn een combinatie van zand en gras. Aan het water vind je zand en dit gaat vervolgens over in gras. Daarom worden de strandjes in Het Twiske ook wel groenstrandjes genoemd. Het Schoorlstrand loopt geleidelijk af en het ondiepe gedeelte wordt afgescheiden door een ballenlijn. Er is geen toezicht, dus zelf goed opletten.

Meer over het Schoorlstrand in het Twiske.

Ontdek Laag Holland, de achtertuin van Amsterdam.

Ga naar de website >