Project omschrijving

Kunst en cultuur

Art Gallery Anton Heyboer

Anton Heyboer is één van de meest bekende kunstenaars van de afgelopen eeuw. Vele werken van zijn hand zijn aangekocht door internationaal bekende musea in Europa en Amerika, zoals Museum of Modern Art (MoMA) in New York en vele andere musea in binnen en buitenland. Heyboer woonde met vier vrouwen in een commune in Den Ilp (Landsmeer). De “vijfde” vrouw was zijn kunstverkoopster Petra die aan de overkant woont. De Anton Heyboer Art Gallery en Museum is Petra’s eigen zelfstandige galerie. U kunt hier originele werken van Anton Heyboer bewonderen en kopen.

www.anton-heyboer.nl

Grietje Tump museum

Het museum Grietje Tump is genoemd naar haar laatste bewoonster, Grietje Tump, dochter van de rentenier Cornelis Tump, afkomstig uit Banne Buiksloot. Het museum ademt de sfeer uit van de voobije eeuw, met al zijn romantiek en praktische gebruiksvoorwerpen.

Neem voor bezoek telefonisch contact op.

www.grietjetump.nl

Oudheidkundige Vereniging Landsmeer

De oudheidkundige vereniging Landsmeer is opgericht in 1994 met als doel het verzamelen van materiaal en gegevens over groot Landsmeer. De vereniging beschikt over historische kennis en prachtige beelden van de rijke historie van Landsmeer. De oudheidkundige vereniging kan op aanvraag historische tours in en om Landsmeer bieden.

www.oudheidkundigevereniginglandsmeer.nl

Kunstenaarsvereniging Landsmeer

In de Kunstenaars Vereniging Landsmeer (KVL) vinden een aantal beroepskunstenaars sinds 1993 een podium om zich optimaal kunnen presenteren, maar ook om de inwoners van Landsmeer en omgeving op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met kunst. De KVL organiseert elke tweede weekend van de maand een expositie in De Kantoorboerderij in Landsmeer waar leden bij toerbeurt hun werk laten zien.

www.kunstenaarsvereniginglandsmeer.nl

Muziekvereniging Amicitia

Muziekvereniging Amicitia Landsmeer bestaat uit een harmonieorkest, opleidingsorkest en een gecertificeerde muziekopleiding. Een gezellige vereniging voor jong en oud. Al sinds 1891 wil de club zoveel mogelijk mensen muziek laten maken of ervan laten genieten. Binnen en buiten Landsmeer. De harmonie speelt in de hoogste afdeling voor amateurorkesten, brengt afwisselend repertoire en werkt graag aan grote evenementen en bijzondere concerten.

www.amicitialandsmeer.nl

Muziekvereniging

De Eendracht

Al sinds 1 november 1891 is muziekvereniging De Eendracht een bruisende vereniging die zich regelmatig landelijk op de kaart zet met succesvolle deelnames aan concoursen en aansprekende concerten in binnen- en buitenland.

www.eendr8.nl

Ontdek Laag Holland, de achtertuin van Amsterdam.

Ga naar de website >