Project omschrijving

Educatief

IVN – Educatieve kinderactiviteiten

IVN Twiske organiseert educatieve activiteiten voor kinderen van diverse leeftijden. In principe vinden de activiteiten op zondagen plaats in de periode februari t/m november. Hierbij is de boerenhuiskamer bij zorgboerderij De Marsen de uitvalsbasis.

www.ivn.nl/afdeling/ivn-twiske

Foto: Kitty Wa Bwanda-de Boer

De Twiskemolen

De molenaar van de Twiskemolen biedt basisscholen in de regio een educatief programma. Scholen brengen een bezoek aan de molen, het molenerf en de molenbiotoop. Groepen doen een programma in 3 onderdelen; kern van het bezoek is een kijkje in de molen waarbij de molenaar vertelt over de werking, functie en constructie van de molen. Het tweede onderdeel is een wandeling rond de molenbiotoop, waarbij de kinderen opdrachten meekrijgen die hen bewust maken van de natuurlijke en culturele aspecten van de omgeving van de molen. Het derde onderdeel is een binnenactiviteit in de molenschuur, waarbij de kinderen de molenquiz gaan doen en een technische (lego) opdracht om de Twiskemolen na te bouwen van legosteentjes.

www.twiskemolen.nl

Landschap Noord-Holland

De Noord-Hollandse natuur is één grote buitenspeelplaats. Vol met spannende verhalen en ontdekkingen. Een plek waar kinderen hun energie kwijt kunnen, plezier maken en iets leren over de prachtige wereld waarin ze leven. Buiten zijn helpt kinderen in hun ontwikkeling. Dat is inmiddels wel gebleken uit alle onderzoeken.

Onze boswachters en gidsen organiseren regelmatig activiteiten voor kinderen. Ga je liever zelf met de kinderen op pad? Download dan alvast thuis onze speurneus-app en ontdek samen een natuurgebied. Of huur een fluisterbootje in het Ilperveld en vaar met z’n allen door dit prachtige eilandenrijk bij Amsterdam. Voor scholen bieden we in twee natuurgebieden de mogelijkheid om met de klas de natuur in te gaan. Een ervaring die ze nooit meer vergeten!

https://www.landschapnoordholland.nl/activiteiten/kinderactiviteiten

Ontdek Laag Holland, de achtertuin van Amsterdam.

Ga naar de website >